404 pagina inzetten voor vermiste kinderen

Europese organisaties op het gebied van kinderbescherming zijn begonnen met het project NotFound, de organisaties stellen namelijk dat de 404 pagina van een browser of van een website goed gebruikt kan worden om opsporingsberichten te tonen.

Een 404 foutmelding komt in beeld als een pagina op een website niet gevonden kan worden, mits goed ingesteld door een website krijg je dan als bezoeker een aparte pagina te zien met over het algemeen suggesties om door te surfen op de betreffende site. Uiteraard is het wel zaak om het aantal foutmeldingen zoveel mogelijk te beperken.

De organisaties achter het project zijn Missing Children Europe en Child Focus. Child Focus geeft aan dat het tonen van een melding over een vermist kind op een 404 pagina hier goed op aan kan sluiten, dit omdat een kind ook vaak niet gevonden kan worden.

Het project zit op dit moment nog in de testfase maar al veel bedrijven ondersteunen het initiatief en op 25 september willen de organisaties het project concreet gaan voorleggen aan Brussel. Op die dag zal tevens een oproep worden aan gedaan aan iedereen met een website om zich aan te sluiten bij het initiatief. Detail bij dit goede initiatief is wel direct dat zowel Missing Children Europe als Child Focus zelf geheel geen 404 pagina op de website hebben ingesteld. De website van het project toont nog vrij weinig informatie.

Lees meer over: