Pagina’s Facebook specifiek per land

Facebook is momenteel lekker aan het experimenten met allerlei nieuwe features en een van de meest recente features is gericht op pagina's. Het gaat in dit geval om het als eigenaar van een pagina kunnen aanmaken van specifieke content per land.

Een voorbeeld is momenteel alleen te zien op de Facebook Marketing pagina, zodra je deze pagina opent dan kom je automatisch terecht op de versie in de juiste taal. Om vervolgens te schakelen kan er geklikt worden op de knop die naast de knop Message staat, de instellingen komen dan in beeld en hier kan dan een ander land gekozen worden. Nu is in dit geval de pagina van Facebook niet beschikbaar in het Nederlands maar kies je bijvoorbeeld voor Spanje dan zul je een volledige Spaanse pagina zien.

Het is wel zo dat elke versie een eigen URL heeft maar tegelijkertijd is het aantal Likes hetzelfde voor alle talen. Naast de verschillende berichten per land is het ook mogelijk om zowel de algemene informatie als de grote coverfoto en de profielfoto te wijzigen per versie, het is echter nog niet duidelijk hoe dit voor een eigenaar precies in zijn werk gaat.

Lees meer over: