40 procent tweets via mobiel

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Twitter CEO Dick Costolo bekend gemaakt dat tegenwoordig 40 procent van alle tweets geplaatst wordt via mobiele apparaten. Dit is bijna een verdubbling ten opzichte van afgelopen jaar, toen was dit nog slechts 20 tot 25 procent.

Het gebruik van Twitter mobiel kreeg een enorme boost toen de microblogdienst officiele applicaties uitbracht voor iPhone, iPad, Android en BlackBerry. De mobiele website van Twitter, Twitter for iPhone en Twitter for BlackBerry zijn momenteel het meest populair na de website zelf. Deze week kwam Twitter nog met Twitter for Mac. Wat nu nog mist is een applicatie voor Windows waarover een woordvoerder van Twitter liet weten dat daar voorlopig nog geen plannen voor zijn maar mogelijk wel iets is wat nog gaat volgen.

Costolo maakte verder bekend in het interview dat het bedrijf nu 350 medewerkers heeft waarvan er 100 werden aangenomen in het laatste kwartaal van afgelopen jaar. De CEO van Twitter benadrukte tevens dat het bedrijf zelfstandig wil blijven en dat er momenteel geen plannen zijn om naar de beurs te gaan. Onlangs bleek nog dat Facebook in 2007 de microblogdienst wilde overnemen voor een bedrag van 500 miljoen dollar en in 2009 bracht Google een informeel bod uit van 2.5 miljard. Beide liepen op niets uit.

Lees meer over: