32 GB versie Nexus 7 zal op 29 oktober worden gepresenteerd

Op maandag 29 oktober, de dag dat Microsoft Windows Phone 8 evenement zal houden in San Francisco heeft ook Google een evenement gepland, uitnodigingen voor het evenement van Google werden vorige week rondgestuurd. Hoewel de uitnodiging verder niets onthulde over hetgeen wat er aangekondigd gaat worden door het bedrijf waren er uiteraard al wel direct al de nodige geruchten. Nu is er iemand bekend met de plannen die aan The Next Web heeft laten weten wat er op 29 oktober aangekondigd zal gaan worden.

De informatie is afkomstig uit een video die is gedeeld op het interne netwerk van Google waarin alle details omtrent het evenement zijn aangekondigd. Als eerste gaat het om de introductie van de LG Nexus 4 waarover al langer geruchten rondgaan. Naast de LG Nexus 4 zal Google zoals verwacht een 32 GB versie van de Nexus 7 gaan presenteren.

Afgelopen vrijdag is er zelfs al een 32 GB versie van de tablet verkocht in een winkel van Staples in de Verenigde Staten. De winkel heeft de tablet al op voorraad en waarschijnlijk de tablet iets te vroeg verkocht. Zodoende blijkt wel dat de prijs van dit model hetzelfde zal zijn als nu nog de prijs van de 16 GB versie, 249 dollar. De 16 GB zal straks dan voor 199 dollar over de toonbank gaan en de 8 GB versie van de tablet zal komen te vervallen.

Google zal op 29 oktober ook Android versie 4.2 gaan aankondigen en als laatste sprak de bron nog over een nieuwe tablet die in samenwerking met Samsung zal worden gemaakt. Berichten over deze tablet verschenen al eerder. De tablet beschikt over een 10 inch scherm met een resolutie van 2560 ├Ś 1600, Android 4.2 is ge├»nstalleerd echter is het nog niet duidelijk of de nieuwe tablet op maandag 29 oktober zal worden gepresenteerd.

Het evenement van Google kan live op YouTube/com/android worden gevolgd.

Lees meer over: , ,