31 mei Quit Facebook Day

Matthew Milan en Joseph Dee zijn de initiatiefnemers van quitfacebookday.com, een website waarop opgeroepen wordt om je Facebook account op te zeggen. Dit alles moet gaan gebeuren op 31 mei en op dit moment zijn er al 682 mensen die zeggen dit te gaan doen op deze dag. De reden om te stoppen is de manier waarop Facebook met de data, privacy van gebruikers omgaat. "If you agree that Facebook doesn't respect you, your personal data or the future of the web, you may want to join us".

Dat mensen in ieder geval er over nadenken om hun Facebook account te verwijderen blijkt uit de zoeksuggesties van Google. Zodra je op Google.com typt "how do i" zal de eerste suggestie zijn "how do i delete my facebook account". Kijkend naar Google Insights for Search dan is te zien dat er flink gezocht wordt op "how do i delete my facebook account" sinds begin april. Op dat moment kondigde Facebook allerlei nieuwe functionaliteiten aan en werden enkele privacy policy wijzigingen bekend gemaakt.

In ieder geval kun je op de website je e-mailadres achterlaten om een reminder te ontvangen op 31 mei om je account op te zeggen.

Lees meer over: