2400 aanmeldingen voor feest Haren na uitnodiging op Facebook

Aanstaande vrijdag zal Merthe uit Haren in de provincie Groningen 16 jaar worden en daarom had ze op Facebook een uitnodiging geplaatst voor een verjaardagsfeestje. Ze vergat alleen een klein detail en dat was het op privé zetten van de uitnodiging met als gevolg dat 24.000 mensen de uitnodiging kregen te zien, tot haar grote schrik gaven maar liefst 2400 mensen aan om te gaan komen op het feestje vrijdag. Zoals je zult begrijpen was dit niet echt de bedoeling en de uitnodiging werd zodoende snel weer offline gehaald. Er zal dus tot teleurstelling van sommigen geen groots feest zijn vrijdag in Haren :-).

De burgemeester en de politie hebben in ieder geval al voorbereidingen getroffen door een noodverordening af te kondigden. Nu klinkt dit misschien wat overdreven maar dat is het niet helemaal. Vorig jaar in Duitsland gebeurde hetzelfde met de 16-jarige Thessa uit Hamburg. Ze plaatste ook een uitnodiging op Facebook en vergat ook om deze privé te houden. Het gevolg was dat 16.000 mensen zich hadden aangemeld voor het feest en dat 1500 mensen daadwerkelijk bij het meisje op de stoep stonden op de betreffende dag.

Thessa ging op de vlucht terwijl ongeveer 100 agenten probeerden om alles onder controle te houden, er werden 11 mensen gearresteerd door de politie van Hamburg.

Lees meer over: