24 nieuwe features Google+ voornamelijk voor iOS en Android

Google had even het plan om tot het einde van de maand elke dag een nieuwe feature voor Google+ te introduceren maar in plaats daarvan is er toch voor gekozen om alles tegelijk door te voeren. Er zijn in totaal 24 updates doorgevoerd waarvan de meeste van toepassing zijn op de mobiele applicaties van het sociale netwerk voor Android en iOS.

Evenementen

Wat betreft de desktopversie van het sociale netwerk gaat het om updates voor het onderdeel Evenementen Wat betreft Evenementen is nu de mogelijkheid toegevoegd om berichten te sturen naar gasten en er kan nu bekeken worden wie van de genodigden de uitnodiging hebben bekeken. Uitnodigingen kunnen nu door een URL in een mail of in bijvoorbeeld een chatbericht te plakken worden gedeeld en iemand die een uitnodiging heeft ontvangen kan nu aangeven hoeveel mensen diegene meeneemt. Als laatste de optie om een evenement snel te dupliceren, handig voor terugkerende evenementen.

iOS

Wat betreft de applicatie voor iOS heeft Google een aantal nieuwe features toegevoegd. Als eerste heeft Google het recent geïntroduceerde onderdeel Communities toegevoegd, verder is de mogelijkheid te abonneren op een kring om meldingen te ontvangen nieuw evenals de mogelijkheid om aan te geven hoeveel gasten je meeneemt naar een event.

Android

Wat betreft de applicatie voor Android zijn er ook de nodige wijzigingen. Ook aan deze versie heeft Google Communities toegevoegd, andere nieuwe functies zijn, ondersteuning voor foto-uploads met volledige resolutie via Automatisch uploaden, de mogelijkheid om op een kring te abonneren voor het ontvangen van meldingen, ondersteuning voor tijdzones in Google+ Evenementen, integratie met Google Nu om eenvoudig verjaardagswensen aan vrienden te verzenden, ondersteuning voor GIF-bestanden met animatie en de mogelijkheid om Photo Sphere-afbeeldingen te bekijken en te ontdekken.

Alle updates

Hieronder een overzicht van alle 24 updates die Google heeft doorgevoerd.

Both mobile apps:
1. profile editing
2. easier way to author content
3. subtle notice when there's new stuff to read
4. subscribe to notifications from circles
5. support for communities

Android:
6. full-size backups of your photos
7. photo spheres in the stream
8. share your mood with others
9. animated GIF support
10. birthday reminders in Google Now
11. lock screen widget

iOS:
12. swipe through photo albums inline
13. tap once to view photos in all their glory
14. subtle pan-zoom-scale effect applied to stream photos
15. longer post snippets
16. bigger post photos
17. comments that slide in underneath each post

Events:
18. send messages to specific guests
19. event creators can see who's opened their invite
20. invite people by just pasting event URL in email/IM
21. RSVP with number of guests you're bringing
22. duplicate an event

Hangouts:
23. ultra low bandwidth mode
24. improved single-person broadcasts

Lees meer over: , , , ,