235 miljoen gebruikers Facebook spelen spellen

Uit nieuwe cijfers afkomstig van Facebook blijkt dat nu 235 miljoen gebruikers spellen spelen op het sociale netwerk, dit is een stijging van 8.4 procent vergeleken met januari dit jaar. Deze 235 miljoen bezochten Facebook 7.5 miljard keer in de maand juli.

Aanvullend hierop heeft het recent wereldwijd uitgerolde App Center nu 150 miljoen maandelijke gebruikers en er zijn tot 2.4 keer meer downloads vergeleken met het oude gedeelte voor applicaties en spellen. Na het installeren van een applicatie komt 35 procent van de gebruikers de volgende dag terug, 17 procent binnen een week.

Wat betreft de ontwikkeling van de applicaties zijn 5 ontwikkelaars uit de top 10 afkomstig uit Europa, dit zijn Wooga, King.com, Peak Games, Rovio, en Social Point. Afgelopen jaar stond er nog slechts één ontwikkelaar uit Europa in de top 10. Zynga pakt de eerste plaats en op twee staat King.com goed voor 51 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Het spel Candy Crush Saga van King.com heeft nu dagelijks 2.7 miljoen gebruikers, sinds de komst van het App Center is het aantal installaties omhoog gegaan met 10 procent.

Lees meer over: