19-pin connector voor nieuwe iPhone 5

De iPhone 5 zal, zoals al eerder dit jaar berichten over waren, gaan verschijnen met een smallere connector. Dit hebben twee bronnen laten weten aan Reuters. De iPhone heeft nu een 30-pin connector maar omdat de aansluiting voor de koptelefoon is verplaatst naar de onderkant van het toestel is er gekozen door Apple voor een 19-pin connector. Als de berichten kloppen dan heeft dit de nodige gevolgen want in dat geval kan de telefoon zonder adapter niet meer gekoppeld worden aan diverse accessoires.

Waar de 19-pin connector goed nieuws is voor de fabrikanten is dit uiteraard geen goed nieuws voor alle kopers van deze accessoires. Apple wilde uiteraard verder niet reageren op de berichtgeving maar iMore weet te melden dat het bedrijf wel bezig is met een adapter om te voorkomen dat aangeschafte apparaten geheel onbruikbaar worden.

Recent doken er nog berichten op dat de presentatie van de iPhone 5 al zou kunnen plaatsvinden op 7 augustus en dat het toestel begin september verkrijgbaar zou zijn. Dat de iPhone 5 er aan zit te komen heeft een negatieve invloed op de verkoop van de iPhone volgens Bloomberg. Omdat mensen wachten op de iPhone 5 worden er minder toestellen verkocht. In het eerste kwartaal gingen er nog 35 miljoen exemplaren over de toonbank.

Lees meer over: ,