180 miljoen nieuwe gebruikers Facebook in afgelopen jaar

Facebook groeit nog altijd en is hard op weg om de 1 miljard gebruikers te gaan bereiken, deze mijlpaal zal ergens dit jaar nog worden bereikt is de verwachting. Pingdom heeft een onderzoekje gedaan en hieruit komt naar voren dat het sociale netwerk er 180 miljoen nieuwe gebruikers bij heeft gekregen in het afgelopen jaar, 30 procent van deze nieuwe gebruikers zijn afkomstig uit slechts twee landen. 65.3 miljoen gebruikers komen uit Azië, 47.1 miljoen gebruikers komen uit Zuid-Amerika en 32.4 miljoen komen uit Europa.

Met name Azië en Zuid-Amerika zijn dus de continenten die het hardst groeien, samen goed voor 62.5 procent van alle nieuwe Facebook gebruikers in het afgelopen jaar.

Pingdom heeft ook gekeken naar de landen en hieruit blijkt dat Brazilië en India samen verantwoordelijk zijn voor 30 procent van de nieuwe gebruikers voor Facebook met 32.9 miljoen (18 procent) en 21.4 miljoen (12 procent). In beide landen was altijd het sociaal netwerk Orkut bijzonder populair maar steeds meer gebruikers stappen hier over naar de concurrent. Mexico staat op de tweede plaats met 9.4 miljoen gebruikers en Japan staat op de derde plaats met 7.9 miljoen gebruikers. Nederland staat in de lijst met 2.2 miljoen.

De meeste gebruikers van Facebook komen nog altijd uit de Verenigde Staten, 159 miljoen. Brazilië staat op de tweede plaats met 54.8 miljoen en India volgt met 51.8 miljoen. Een jaar geleden stond Indonesië nog op de tweede plaats met 30.4 miljoen. India stond twaalf maanden geleden ook op de derde plaats maar toen nog met 30.4 miljoen en Brazilië was een jaar geleden goed voor 22 miljoen gebruikers. Wat dat betreft is het jammer voor Facebook dat het sociale netwerk in China geblokkeerd is anders zou hier ook nog een grote markt kunnen liggen met meer dan 500 miljoen internetgebruikers.

Verenigd Koninkrijk

Aanvullend nog even een opmerkelijk gegevens uit het Verenigd Koninkrijk. Het aantal gebruikers op Facebook uit het Verenigd Koninkrijk steeg in een maan met maar liefst 16 procent, bijna 5 miljoen gebruikers. Mogelijk had dit iets te maken met de zomerspelen.

Lees meer over: