1,7 miljoen tweets op Twitter gerelateerd aan loting WK 2014

1,7 miljoen tweets op Twitter gerelateerd aan loting WK 2014

Gisteren vond in het Braziliaanse Costa do Sauípe de loting plaats voor het wereldkampioenschap voetbal dat volgend jaar zal worden georganiseerd door Brazilië.

Nederland is ingedeeld in Groep B samen met Spanje, Chili en Australië. De eerste wedstrijd van het Nederlands Elftal zal plaatsvinden op vrijdag 13 juni om 22:00 uur in Salvador tegen Spanje. Na Spanje mag Nederland op woensdag 18 juni om 18:00 uur in Porto Alegre aantreden tegen Australië en de derde wedstrijd tegen Chili zal plaatsvinden op maandag 23 juni in Sao Paulo eveneens om 18:00 uur. De openingswedstrijd zal worden gespeeld op donderdag 12 juni en zal gaan tussen gastland Brazilië en Kroatië

Uiteraard werd er gisteren veel getweet over de loting die vrij lang duurde, in totaal werden er 1.7 miljoen berichten geplaatst gerelateerd aan de loting zo heeft Twitter laten weten.

Een hoogtepunt werd bereikt om 12:17 uur lokale tijd toen de Verenigde Staten werd toegevoegd aan de poule met Duitsland, Ghana en Portugal. Deze Groep G wordt dan ook gezien als een van de zwaardere groepen, onder andere Michael Bradley, speler van het nationale elftal van de Verenigde Staten omschreef Groep G als de poule des doods van het WK al is de groep van Nederland met Spanje, Chili en Australië ook bijzonder zwaar.

Twitter Brazilië heeft al een lijst gekoppeld aan het eigen account met 26 accounts gerelateerd aan het WK 2014 waaronder de accounts van voetbalbonden zoals de KNVB.

Lees meer over: ,