1600 applicaties in Windows Store

Het gaat erg snel met het aantal applicaties in de Windows Store voor Windows 8. Vorige week bleek nog dat er al 1080 Metro-applicaties en 31 desktop-applicaties beschikbaar waren maar uit een bericht op Twitter van Wes Miller van Directions on Microsoft zijn er nu al 1600 applicaties wereldwijd beschikbaar in de Windows Store. Het duurt nog een aantal weken (vrijdag 26 oktober) voordat Windows 8 uitgebracht zal worden door Microsoft, het is de verwachting dat het aantal applicaties voor die tijd nog flink zal stijgen.

Eerder deze week opende Microsoft nog de Windows Store voor ontwikkelaars uit 82 landen waaronder Nederland, dit naast de 38 landen die al toegang hadden. De Windows Store werd eind vorig jaar gepresenteerd en Nederlandse ontwikkelaars kunnen nu dus ook applicaties op basis van de Metro-interface beschikbaar maken. Ontwikkelaars met een MSDN-abonnement krijgen gratis een ontwikkelaarsaccount, geldig voor een jaar.

Duurste applicatie

Inmiddels is ook de tot dusver duurste Metro-applicatie in de winkel gevonden. Het gaat om EMR Surface om medische gegevens mee te beheren, de applicatie kost 500 dollar.

Lees meer over: ,