15 miljoen bezoekers voor winkels van Microsoft

Microsoft heeft laten weten in een bericht dat alle winkels van het bedrijf nu in totaal 15 miljoen bezoekers hebben ontvangen. De eerste winkel van het bedrijf werd drie jaar geleden geopend in Scottsdale in de Amerikaanse staat Arizona en inmiddels is het aantal winkels opgelopen tot 30 in de Verenigde Staten plus een winkel eerder deze maand geopend in Puerto Rico. De laatste winkel werd afgelopen week geopend in Cincinnati en aankomende vrijdag zal de eerste winkel in Canada geopend gaan worden.

Tevens zijn er op dit moment de in 34 steden zoals in New York, Chicago, Portland, Miami en Dalles tijdelijke winkels van Microsoft te vinden speciaal ingericht voor de verkoop van Windows 8 en de nieuwe tablet, de Surface RT met oog op de aankomende feestdagen. Ook in Amsterdam is er een tijdelijke winkel van Microsoft te vinden in de Kalverstraat.

"We’ve welcomed more than 15 million customers and counting so far, and have learned a lot from them," geeft Microsoft aan. “Having this connection to customers has helped us better understand their tech needs. The stores are a resource for the community and its technology needs, we feel like we are on the right path and are highly motivated to expand our footprint and give more customers a chance to have the store experience."

Apple

Het is nog altijd wel een groot verschil vergeleken met het aantal winkels Apple. Apple heeft in de afgelopen twaalf maanden 33 nieuwe winkels geopend waardoor het totaal aantal winkels van het bedrijf op 390 is gekomen, 250 van deze 390 winkels zijn te vinden in de Verenigde Staten. De gemiddelde omzet per winkel ligt op 51,5 miljoen dollar. Het koste Apple overigens maar slechts een jaar om in totaal 15 miljoen bezoekers te halen.

Lees meer over: ,