1417 mensen in rij voor iPhone 5S en iPhone 5C in New York

1417 mensen in rij voor iPhone 5S en iPhone 5C in New York

Sinds vrijdag zijn de iPhone 5S en de iPhone 5C beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië, China, Japan en Singapore. Zoals bij elke lancering van een nieuwe iPhone in het verleden stonden er ook dit keer veel mensen in de rij voor de diverse winkels van Apple waaronder voor een van de bekendste winkels van het bedrijf in New York. Het gaat om de Apple Cube, de glazen kubus geopend op 19 mei 2006 die is te vinden in Manhattan op Fifth Avenue.

In totaal stonden er om 08:00 uur vanmorgen lokale tijd 1417 mensen in de rij voor de winkel en dat is een nieuw record zo weet Gene Munster analist van Piper Jaffray te melden. Gene Munster heeft sinds 2007 elk jaar gekeken naar hoeveel mensen er in de rij stonden bij de introductie van een nieuw model. Zo stonden er voor de iPhone 3G in 2008 in totaal 540 mensen in de rij en een jaar later stonden slechts 350 mensen in de rij voor de iPhone 3GS. De iPhone 4 had het vorige record in handen met een wachtrij van 1300 mensen, de iPhone 4S trok 460 mensen en de iPhone 5 zorgde voor een wachtrij van 775 mensen. De rijen bij andere winkels in New York waren overigens wel een stuk korter.

Volgens Munster stonden de meeste mensen in de rij voor de iPhone 5S die niet in tegenstelling tot de iPhone 5C van te voren gereserveerd kon worden op Apple.com.

Lees meer over: , ,