Google Realtime Search - Live updates in resultaten van Twitter, FriendFeed etc.

maandag 7 december 2009

Google heeft een nieuwe realtime functie ge´ntroduceerd tijdens een persbijeenkomst in het Computer History Museum in Mountain View. Vanaf nu als je een zoekopdracht uitvoert kan er, mits dit relevant is voor de zoekopdracht een blok verschijnen met realtime content. Dit is vergelijkbaar op de manier waarop Google Nieuws, Images en Video soms in de zoekresultaten tevoorschijn komen.

Het kunnen tonen van realtime content is mogelijk door de nieuwe overeenkomsten die Google heeft gesloten met Facebook, MySpace, FriendFeed, Jaiku en Identi.ca. Een samenwerking met Twitter werd al eerder aangekondigd.

In het realtime blok zie je dan live updates binnenkomen van websites als Twitter en FriendFeed maar ook headlines van blogberichten die slechts enkele seconden geleden geplaatst werden. De stream loopt constant door, pauseren kan via de pause knop boven het blok. Tweets worden hier in een tekstballon getoond, blogberichten als gewone tekst. Een gif animatie van hoe dit eruit ziet hieronder.Zodoende kun je dus snel met Google live updates vinden op het moment dat er bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden. Door op 'latest results' te klikken kom je op een pagina terecht met alleen maar live updates afkomstig van Twitter, blogs etc.

In de komende dagen wordt de realtime functie uitgerold, in eerste instantie alleen in het Engels beschikbaar. Andere talen zullen in het eerste kwartaal van 2010 volgen. Om de realtime functie direct zelf in actie te zien kun je naar Google Trends surfen waar op de homepage een nieuwe sectie Hot Topics is opgenomen. Klik hier dan op een Hot Topic.