Google Chrome advertenties en Chrome als kerstcadeau

dinsdag 15 december 2009

Google is gestart met een grootste advertentiecampagne voor browser Google Chrome. In de gratis ochtendkrant Spits nam de browser drie volledige pagina's in beslag met als slogan 'Een snelle, nieuwe browser voor iedereen'. Afbeeldingen van de advertenties hieronder. Precies dezelfde advertenties maar dan in het Engels plaatste Google in de Engelse krant, Metro. Verder promoot Google de browser in zowel Nederland als het Vereningd Koninkrijk via billboards.

Klik voor een vergroting

Google Chrome advertenties en Chrome als kerstcadeau Google Chrome advertenties en Chrome als kerstcadeau Google Chrome advertenties en Chrome als kerstcadeau

Kerstcadeau
Speciaal voor de kerstdagen is er de mogelijkheid om de browser aan iemand cadeau te doen. Op givechrome.com maak je van de browser een cadeautje. "Dus als u nog een cadeau-ideetje zoekt, waarom dan niet een designthema voor het pakpapier kiezen, een strik eromheen doen en, hip versturen?" Google Chrome is zo makkelijk in het gebruik dat zelfs oma er helemaal weg van zal zijn" aldus de website.Als je sociaal netwerk Facebook bezoekt kun je eveneens aanlopen tegen een advertentie van Google en verder zijn er ook banners die elders kunnen opduiken. Standaard promoot Google al de browser als je bijvoorbeeld de homepage van de zoekmachine of YouTube bezoekt met browser Internet Explorer.