100 miljoen licenties Windows 8, preview Windows Blue in juni

Windows 8 logoMicrosoft heeft een interview online geplaatst met Chief Marketing Officer en Chief Financial Officer, Tami Reller. In het interview laat Reller weten dat Windows 8 nu 100 miljoen keer is verkocht sinds de lancering van het besturingssysteem vorig jaar in oktober.

Begin dit jaar in januari was de laatste keer dat Microsoft een aankondiging deed over het aantal verkochte licenties van Windows 8, op dat moment waren er 60 miljoen exemplaren verkocht. Er zijn inmiddels 2400 apparaten beschikbaar met Windows 8 en Windows RT. Wat betreft het aantal beschikbare applicaties voor Windows 8 zijn er nu zes keer zoveel applicaties beschikbaar als op het moment van lancering. Om hoeveel applicaties het precies gaat geeft Microsoft verder niet aan, wel blijkt uit de Metro Scanner dat er nu meer dan 67.000 applicaties beschikbaar zijn waarvan momenteel ruim 37.000 applicaties voor Nederland. In het afgelopen half jaar werden er 250 miljoen applicaties gedownload.

In een ander interview ging Reller even kort in op Windows 8.1, de aankomende update voor Windows 8 voorheen bekend onder de naam Windows Blue. Ze bevestigde dat de update later dit jaar voor de feestdagen beschikbaar zal gaan komen voor alle gebruikers van Windows 8 en ze gaf aan dat de update een goede manier is om te reageren op alle ontvangen feedback op Windows 8 sinds de introductie. In de komende weken zal Microsoft details bekend gaan maken over de update voor Windows 8 waaronder de prijs.

Ze wilde de naam 'Windows 8.1' echter nog niet bevestigen en ook wilde ze niet aangeven of de startknop zal gaan terugkeren en of er een optie komt om rechtstreeks naar de desktopweergave op te starten. Microsoft zal zoals eerder al werd verwacht een publieke preview van Windows Blue eind juni uit gaan brengen tijdens de eigen Build conferentie.

Lees meer over: ,