100 dollar om een bericht op Facebook te versturen

FacebookVorige maand bleek dat Facebook was gestart met een nieuw experiment betreffende het versturen van berichten naar andere gebruikers. Als gebruiker van het sociale netwerk kun je een bericht naar een andere gebruiker sturen waarmee je geen vrienden bent, echter zodra je dit gaat doen dan zal het bericht bij diegene in de map Overige gaan belanden en daarmee is de kans vrij groot dat de ontvanger het bericht helemaal nooit zal zien of het bericht niet op tijd zal zien in het geval van enige haast.

In het nieuwe experiment van Facebook kun je betalen voor berichten naar gebruikers waarmee geen connectie bestaat om er zodoende voor te zorgen dat het bericht sowieso in het PostvakIN van diegene zal gaan verschijnen en dus niet in de map Overige. Op deze manier weet je dan vrij zeker dat de ontvanger je bericht daadwerkelijk zal gaan zien.

Hoewel nooit officieel aangegeven door het sociale netwerk was de algemene gedachte dat er een klein bedrag gerekend zou worden maar nu blijkt uit een screenshot van Micah Johnson dat dit bedrag nog behoorlijk hoog is. In de screenshot is te zien dat Johnson maar liefst 100 dollar moet betalen om er zeker van te zijn dat zijn bericht in het PostvakIN van de geadresseerde verschijnt met eronder de optie om het bericht gratis te verzenden.

Het is op dit moment niet duidelijk of Facebook deze 100 dollar altijd hanteert voor het versturen van berichten of dat er met verschillende bedragen wordt geƫxperimenteerd.

facebook_100_dollar

Lees meer over: ,