100.000 Stars experiment Google Chrome

Google heeft een nieuw experiment voor Google Chrome online gezet genaamd 100.000 Stars waarmee je binnen de browser meer dan 100.000 sterren kunt bekijken die het dichtste bij de aarde liggen. Het gaat dan uiteraard wel over afstanden in lichtjaren. Met je muis kun je eenvoudig inzoomen en zelf de sterren gaan bekijken, door op een individuele ster te klikken krijg je in de meeste gevallen meer informatie te zien, vaak van Wikipedia.

Om het je makkelijk te maken is er een Tour-optie toegevoegd die geactiveerd kan worden via de knop die linksboven staat. Het experiment gebruikt WebGL, CSS3D en WebAudio. Overigens is de muziek die te horen is gemaakt door Sam Hulick die ook de muziek voor het spel Mass Effect heeft gecomponeerd. Geluid dempen kan via de knop linksboven.

Het experiment is te vinden op: workshop.chromeexperiments.com/stars/. Er bestaan inmiddels al de nodige experimenten voor de browser die allemaal zijn gemaakt op basis van de laatste standaarden. Een overzicht van alle experimenten is hier te bekijken.

Lees meer over: ,