10 tips van Google voor een mobiel geschikt ontwerp

Het team van Google AdSense heeft 10 tips online geplaatst voor het ontwerpen van een mobiele website. Het is de verwachting dat er in 2015 wereldwijd net zo veel mobiele apparaten zijn als mensen en daardoor zal het aantal mobiele zoekopdrachten tegen die tijd ook flink gestegen zijn. Omdat mensen dus steeds vaker zoeken op een mobiel apparaat zal een goede mobiele website steeds belangrijker worden voor zover dat dit nu al niet het geval is. Google geeft tevens aan dat 61 procent van de gebruikers waarschijnlijk niet zal terugkeren als een website niet geschikt blijkt te zijn voor mobiel.

De 10 tips lees je hieronder. Aanvullende tips staan in een PDF document die hier gedownload kan worden en als laatste is er de website www.howtogomo.com (alleen Engels) waarop je kunt testen of een website geschikt is voor mobiele telefoons.

  1. Houd het snel. Ontwerp uw site zodat deze snel wordt geladen en tekst snel kan worden doorgelezen.
  2. Vereenvoudig de navigatie. Ontwerp duidelijke navigatie- en zoekfuncties.
  3. Wees duimvriendelijk. Ontwerp uw site zo dat gebruikers gemakkelijk interacties met de site kunnen uitvoeren, ongeacht de grootte van hun handen.
  4. Ontwerp met het oog op zichtbaarheid. Zorg dat uw klanten de site gemakkelijk kunnen lezen.
  5. Maak de site toegankelijk. Mobiele sites moeten geschikt zijn voor alle mobiele apparaten.
  6. Vereenvoudig conversies. Maak het uw gebruikers gemakkelijk aankopen te doen of contact met u op te nemen.
  7. Houd het lokaal. Consumenten zoeken voortdurend lokale informatie op hun telefoon.
  8. Zorg voor een naadloze overgang. Zet voor een naadloze overgang zo veel mogelijk functionaliteit van de desktopsite over naar de mobiele site.
  9. Gebruik omleidingen voor mobiele sites. Zorg ervoor dat gebruikers die uw website bezoeken via een mobiel apparaat, worden omgeleid naar uw voor mobiel geschikte site.
  10. Luister, leer en herhaal. Blijf de site voortdurend testen en optimaliseren.

Lees meer over: