10 miljoen gebruikers koppelen Facebook met Windows Live

Microsoft heeft enkele statistieken bekend gemaakt betreffende Windows Live. Er zijn nu in totaal 10 miljoen gebruikers die sociaal netwerk Facebook met Windows Live hebben gekoppeld. Daarnaast zijn er nog andere netwerken die gekoppeld kunnen worden met Windows Live. Zo zijn er inmiddels meer dan 1.6 miljoen gebruikers die YouTube hebben gekoppeld en meer dan 700.000 mensen hebben sociaal netwerk MySpace gekoppeld.

Maar sindskort is het ook mogelijk om de chatfunctionaliteit van Facebook te koppelen met Windows Live Messenger. Zodoende kun je vanuit Live Messenger chatten met je vrienden op Facebook. De functie is beschikbaar in 13 landen en sinds de introductie zijn er al meer dan 250 miljoen gesprekken gevoerd tussen Messenger en Facebook gebruikers. In totaal goed voor meer dan 1.5 miljard minuten. Hoe je Facebook koppelt met Live Messenger lees je hier in de tip: Chatten met Facebook vrienden.

Steeds meer computerfabrikanten kiezen ervoor om Live Essentials alvast te installeren op nieuwe PC's met Windows 7. Microsoft verwacht dat het pakket volgend jaar op meer dan 100 miljoen PC's voor-geïnstalleerd wordt. Kijkend naar mobiele telefoons zijn er nu meer dan 10 miljoen gebruikers met een BlackBerry die actief gebruik maken van Messenger. Er zijn verder 5.2 miljoen gebruikers die Messenger gebruiken op een iPhone.