+1-statistieken nu beschikbaar in Webmaster Tools en Analytics

Google is druk, maar goed bezig deze week. Al langere tijd geleden werd aangekondigd dat de +1 button van Google die geplaatst kan worden op een website statistieken zou gaan krijgen. Dat moment is nu aangebroken en de rapporten zijn nu toegevoegd aan Webmaster Tools en Analytics. Na het inloggen zie je aan de linkerkant een nieuw menu item staan genaamd '+1-statistieken' waaronder de volgende rapporten zijn te vinden:

 • Effect op zoekresultatenrangschikking
  Op de pagina '+1-effect op zoekresultatenrangschikking' zie je hoe +1's van invloed zijn op de prestaties van je website in de zoekresultaten.
 • Activiteit
  Op de pagina Activiteit wordt het totale aantal keren weergegeven dat +1's zijn toegevoegd aan pagina's. Hier per pagina het aantal aanbevelingen en bovenaan een optie om de periode te wijzigen.
 • Doelgroep
  Op de pagina Doelgroep wordt informatie weergegeven over de personen die +1's hebben toegevoegd, inclusief het totale aantal unieke gebruikers, locatie, leeftijd en geslacht. Hiervoor moeten er voldoende +1's zijn om deze gegevens te kunnen tonen.
 • Hieronder een screenshot van een rapport, klik op de afbeelding voor een vergroting.

  Google Analytics

  Zoals gezegd zijn er ook statistieken te bekijken in Google Analytics. Hiervoor ga je in de nieuwe versie van Analytics naar 'Sociaal', direct te vinden onder 'Bezoekers'.

  Verschillen

  Let wel op dat er een verschil kan zitten tussen de statistieken die je ziet in Analytics en de statistieken in Webmaster Tools. Dit komt omdat de rapporten in Analytics alleen gaan over het domein zelf en de rapporten in Webmaster Tools gaan over de content, ongeacht waar deze pagina's werden aanbevolen (website of in de zoekresultaten).

  Een andere reden is dat Analytics Javascript gebruikt waarbij Webmaster Tools gebruik maakt van andere technieken om de statistieken te verzamelen. Als laatste oorzaak voor de verschillen is het feit dat de statistieken in Analytics vaker worden bijgewerkt.

  Toevoegen

  Heb je zelf de +1 button nog niet geplaatst maar wil je dit nog wel doen dan kan dit redelijk eenvoudig, kijk voor meer informatie even hier.