1 miljard views The Harlem Shake

Internetsensatie The Harlem Shake is inmiddels goed voor meer dan 1 miljard views zo blijkt uit een onderzoek van Visible Measures. Hoewel het bedrijf een vergelijking maakt met Gangnam Style van PSY, Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen en Baby van Justin Bieber gaat het in dit geval niet om een enkele video van de Harlem Shake maar 500 verschillende video's die zijn gemeten. Hoe dan ook zijn de video's bijzonder populair en dit aantal views werd bereikt in slechts 40 dagen, de eerste video werd geüpload op 12 februari. Alle video's kregen er gemiddeld samen meer dan 20 miljoen views per dag bij.

harlem_shake_views_dagen

Van de 500 verschillende video's die werden bijgehouden door Visible Measures waren er 10 video's goed voor 336 miljoen views. De populariteit van de The Harlem Shake neemt inmiddels wel weer af sinds er een piek werd bereikt in februari. In de derde week nadat de eerste video online werd geplaatst werd er een piek gehaald van meer dan 40 miljoen views per dag, dit is inmiddels gedaald naar 9 miljoen views per dag afgelopen week.

De populariteit van The Harlem Shake zorgde zelfs voor een Easter Egg van YouTube. Ook werden er video's gemaakt door onder andere medewerkers van Facebook en Google.

harlem_shake_views_per_week

harlem_shake_views

Lees meer over: