1 miljard unieke bezoekers voor Google sites in mei

Wereldwijd hebben in de maand mei in totaal meer dan 1 miljard mensen sites van Google bezocht. Het is de eerste keer dat deze grens is overschreden zo blijkt uit cijfers van comScore, een record dus. Het aantal bezoekers is gestegen met 8.4 procent vergeleken met een jaar geleden, toen zat Google nog op 'slechts' 931 miljoen bezoekers. Voor de volledigheid gaat het nu om 1,009,699,000 bezoekers. Het grootste aandeel is afkomstig uit India en Zuid-Afrika, goed voor 14.3 en 13.5 procent van alle bezoekers. De minste bezoekers kwamen uit Zuid-Korea en China, 0.7 en 0.8 procent van het totaal.

Microsoft, Facebook en Yahoo

Na Google volgt Microsoft op de tweede plaats met 905 miljoen bezoekers in de maand mei, een stijging van 15 procent vergeleken met afgelopen jaar. Facebook staat op de derde plek met 714 miljoen bezoekers, een stijging van 30 procent vergeleken met afgelopen jaar. Daarmee is het sociale netwerk Yahoo voorbij gegaan. Yahoo stond tot afgelopen oktober nog op de derde plaats maar is inmiddels dus vierde met 689 miljoen unieke bezoekers, een stijging van 10.8 procent vergeleken met afgelopen jaar.

Tijd

Ondanks dat Google de meeste bezoekers heeft getrokken blijkt uit de cijfers dat de meeste tijd wordt doorgebracht op Facebook. Gebruikers hebben in de maand mei in totaal 250 miljard minuten besteed op het sociale netwerk, Microsoft hier op de tweede plaats met 204 miljard minuten en Google volgt met 200 miljard minuten.

Sites

Hieronder de bijbehorende grafiek. Let wel op dat onder Google sites alle websites van Google vallen dus ook YouTube, Blogger en andere websites. Ditzelfde wat betreft Microsoft sites en Yahoo! sites. Facebook.com is uiteraard wel een enkele website.

Lees meer over: , ,