+1 button van Google is nu een stuk sneller

De +1 knop van Google die op websites geplaatst kan worden is nu een stuk sneller geworden. Sinds de introductie van de knop is er hard gewerkt om de laadtijd te verbeteren en hierdoor zal de pagina waarop de knop geplaatst is ook wat sneller laden.

Als je de knop al hebt geïmplementeerd dan is er in principe geen actie benodigd en zal de knop vanaf nu een stuk sneller verschijnen. Echter als aanvulling op de doorgevoerde verbeteringen heeft Google een nieuwe asynchrone code geïntroduceerd om het laden van de knop nog sneller te maken. Wil je hier gebruik van maken maar heb je de knop al geplaatst op je website dan moet een gedeelte vervangen worden.

Voorheen was het zo dat je naast de knop zelf (<g:plusone></g:plusone>) de onderstaande code in het <head> gedeelte of net voor </body> plaatste.

<script type="text/javascript" src="http://apis.google.com/js/plusone.js"></script>

Met de nieuwe manier komt het bovenstaande te vervallen maar plaats je de onderstaande code na de laatste +1 button die op de pagina staat. Uiteraard kan er ook een nieuwe snippet genegereerd worden op op de website van de knop.

<script type="text/javascript">
window.___gcfg = {lang: 'nl'};

(function() {
var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true;
po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js';
var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s);
})();
</script>

Lees meer over: ,