1 april grappen Google 2014

1 april grappen Google 2014

Het is vandaag 1 april, de dag van de grappen en grollen en ook Google zal dit jaar net als voorgaande jaren gaan komen met de nodige grappen. Dit begon gisteravond al met Pokémon Challenge afkomstig van het team van Google Maps, een zoektocht naar in totaal 150 verschillende Pokémon-wezentjes op allerlei verschillende locaties wereldwijd. Ook kwam Google Japan gisteren met een nieuw apparaat om Japanse karakters mee in te kunnen voeren op smartphones en tablets en Gmail introduceerde de Shareable Selfie.

Google begon met het bedenken van een 1 april grap in 2000 en daarna werd er elk jaar tot en met 2006 een nieuwe grap bedacht. Het is pas sinds 2007 dat er steeds meer grappen worden bedacht per product en inmiddels is het aantal grappen dan ook al aardig uit de hand gelopen. Denk bijvoorbeeld aan internet via het riool, een project met Virgin om een kolonie op Mars te beginnen, YouTube op DVD, Google Nose, Google Maps 8-bit voor Nintendo NES, vreemde nieuwe zoekopties en zelfs een sollicitatieprocedure voor honden.

Alle grappen van Google 2014

Vandaag zullen zoals gezegd gedurende de dag de nodige grappen online gezet worden door Google waarvan je hieronder een overzicht kunt bekijken. Het onderstaande overzicht zal worden bijgewerkt zodra er nieuwe grappen online zijn gekomen. Een overzicht van alle 1 april grappen van Google sinds het jaar 2000 tot nu bekijk je hier: Google op 1 april.

Lees meer over: ,