1 april grap Twitter: Betalen voor het gebruik van klinkers #nvwls

twttrGoogle pakt ook dit jaar weer uit met de nodige grappen vanwege 1 april, een overzicht van alle grappen van het bedrijf bekijk je op deze pagina. Maar naast Google doet ook Twitter vandaag een duit in het zakje met de introductie van Twttr. De microblogdienst werd aanvankelijk in 2006 gelanceerd onder deze naam en ging pas later in dit jaar over naar de huidige naam toen het bijbehorende domein over werd genomen voor 7500 dollar.

Vandaag is er de aankondiging dat de microblogdienst zal gaan splitsen in twee producten, Twttr en Twitter. De eerstgenoemde kan gratis worden gebruikt door iedereen, dit is de basisversie van de microblogdienst waarbij het niet mogelijk is om klinkers te plaatsen, je hebt dan alleen de beschikking over medeklinkers. Tegen betaling van slechts 5 dollar per maand kun je overstappen op de premium service. Deze service heet Twitter en in dat geval heb je wel klinkers tot je beschikking bij het maken van een tweet.

Twitter neemt deze stap omdat het bedrijf gelooft dat door het verwijderen van klinkers gebruikers worden aangemoedigd om efficiƫnter te communiceren. Tevens ziet het bedrijf een goede manier om de omzet te verhogen. Hieronder een voorbeeld van een bericht van President Barack Obama. Genoteerd moet worden dat de Y altijd gratis gebruikt kan worden, het gebruik van klinkers in URL's blijft gelukkig ook gewoon mogelijk en gratis.

Talen als Japans, Chinees, Arabisch en Koreaans worden overigens niet gesplitst.

twitter_klinkers

Aanvullend op het bovenstaande komt er een extra mogelijkheid voor adverteerders om een karakter extra te kopen waardoor de totale lengte van een bericht 141 karakters wordt. Handig voor de momenten dat je net een karakter extra nodig hebt. De prijs om een extra karakter toe te voegen varieert en is afhankelijk van de populariteit van bijvoorbeeld een letter. Het is op dit moment nog niet mogelijk om een tweede karakter toe te voegen.

Twttr is momenteel beschikbaar voor een kleine groep gebruikers, in de komende dagen zullen alle gebruikers worden overgezet. Aangeraden wordt om alvast te beginnen met oefenen, laat klinkers weg en gebruik de hashtag #nvwls. Degene die al over zijn gestapt op de betaalde service kunnen de hashtag #icanhasvowels gebruiken. Om het nog makkelijker te maken is er een tool online gezet waarmee automatisch klinkers uit berichten worden gehaald. Deze tool is te vinden op het adres discover.twitter.com/twttr/.

twitter_klinkers_tool

Lees meer over: ,