1 april grap op Politie.nl over afsluiting A2 voor Top Gear [screenshot]

topgear_logo Humor bij de politie. Een politieagent heeft vanmorgen op de website Politie.nl een bericht geplaatst over een afsluiting morgenochtend vroeg van de A2 tussen Utrecht en Amsterdam speciaal voor opnames voor het Britse autoprogramma Top Gear.

Hoewel het negentiende seizoen net is afgelopen zouden de drie presentatoren, Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May maandagochtend een wereldsnelheidsrecord op de openbare weg willen gaan vestigen, harder dan 431 kilometer per uur met drie super snelle auto's waaronder een supersportwagen die door het drietal zou zijn getuned. De opnames zouden later dit jaar worden uitgezonden.

Het bericht waarvan hieronder een kopie verscheen net even voor 11 uur op de website en was afkomstig van de regio Utrecht, binnen een uur werd het bericht weer offline gehaald. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het om een individuele actie ging zonder dat diegene had nagedacht over de mogelijke consequenties. Er werd snel opgetreden om verwarring te voorkomen, dit was niet de bedoeling zo laat de woordvoerder weten.

Korte afsluitingen Rijksweg A2 voor televisieopnamen

Laatste update: 31-03-2013 | 10:53
Utrecht - In verband met televisieopnamen wordt een gedeelte van de A2 in de vroege ochtend van Tweede Paasdag enkele keren kort afgesloten.

De afsluitingen vinden plaats op het weggedeelte tussen Maarssen en Abcoude en alleen in de richting van Amsterdam. Zij vinden in de ochtend plaats tussen 06.30 uur en 08.30 uur en een afsluiting duurt hooguit een kwartier. Er is dan een zeer gering verkeersaanbod. Automobilisten kunnen besluiten (hooguit) een kwartier te wachten of gebruik te maken van de aangegeven omleidingsroute. Mocht het weer te slecht zijn, dan gaat het niet door en zijn zondag 7 of zondag 14 april alternatieve data.

Televisieopnamen
De afsluitingen vinden plaats in verband met opnamen van het Engelse autoprogramma Topgear. De drie presentatoren gaan meerdere uitdagingen aan en zullen daarbij met zeer hoge snelheden, naar planning 400 km+, over de A2 rijden. Zij maken gebruik van drie super snelle auto’s, waaronder één supersportwagen die door henzelf is getuned.

Trajectcontrolesysteem normaal tot 300 km/u
De drie laagvliegers hopen het trajectcontrolesysteem te snel af te zijn. Een medewerker van het bedrijf dat het systeem ontwikkelde, verwacht van niet. Hij gaf aan dat het normaal snelheden tot 300 km/u kan registeren. Zij hebben de software nu echter aangepast en het zou trajectsnelheden tot 500 km/u aan moeten kunnen.

Hoogste snelheid op openbare weg
De drie presentatoren willen ook een wereldsnelheidsrecord (harder dan 431 km/u) op de openbare weg vestigen. De BBC zendt de opnamen in het najaar in het nieuwe seizoen van Topgear uit.

politie_top_gear_bericht

Lees meer over: