iOS - Verborgen en verwijderde foto's


Een kleine feature in iOS waar je wellicht nog niet op de hoogte van was is het kunnen verbergen van foto's. Een foto kan worden verborgen in Momenten, Verzamelingen en Jaren. Er is een uitzondering voor Albums waar een verborgen foto wel zichtbaar blijft.

Na het verbergen van een foto zal deze aan het album 'Verborgen' worden toegevoegd en dit is tevens de plek waar je de foto weer terug kan zetten naar de originele locatie.

Om een foto te verbergen open deze en druk een aantal seconden op de foto tot twee opties in beeld komen, Kopieren en Verberg. Na het drukken op Verberg bevestig de keuze zoals hieronder en de betreffende foto zal aan het album verborgen worden toegevoegd.

Foto's verwijderen en terughalen

Zodra je binnen iOS een foto gaat verwijderen dan zal deze nog niet direct helemaal weg zijn, de verwijderde foto zal dan eerst nog een korte periode beschikbaar blijven.

Elke foto die je gaat verwijderen zal namelijk eerst worden verplaatst naar het fotoalbum genaamd Onlangs verwijderd, een soort prullenbak zeg maar. Elke foto zal hier dan maximaal 30 dagen blijven staan en dus heb je nog 30 dagen de tijd om je te bedenken.

Een foto of eventueel een video herstellen gaat als volgt. In iOS open Foto's en zorrg dat je in het overzicht met fotoalbums komt. Dit kan door rechtsonderin op Albums te klikken. Je zult dan in het overzicht het album 'Onlangs verwijderd' zien staan. Open dan dit album.

Op elke thumbnail in het album zal in het klein aangegeven worden hoeveel dagen het nog zal duren voordat de foto definitief zal worden verwijderd. Druk daarna rechtsboven op Selecteer en selecteer daarna de foto die je wilt gaan herstellen. Druk dan rechtsonder op 'Zet terug' en de gekozen foto zal worden teruggezet naar de oorspronkelijke locatie.

Volgorde wijzigen

Je kunt overigens ook vrij eenvoudig de volgorde van foto's in albums wijzigen. Dit doe je door de foto die je wilt gaan verplaatsen een aantal seconden in te drukken. Er komen dan een aantal opties in beeld, kies dan voor Kopieer. Druk vervolgens een aantal seconden op de foto waar de foto die je wilt verplaatsen voor moet gaan komen en kies dan voor Plak.