Gratis webtools - Weblogs


Er bestaan een groot aantal blognetwerken die allemaal gratis te gebruiken zijn. Functies varieren per dienst en bij sommige kan er bepaalde functionaliteit bijgekocht worden.

Blogger

Blogger

www.blogger.com

Blogger is een grote weblog service van Google. Ook hier heb je natuurlijk veel functies. Een eigen profiel, de mogelijkheid via je telefoon te bloggen, de blog te koppelen aan je website, groepsblogs, foto's plaatsen etc. Zoek je een betrouwbare plek om een eigen blog te starten dan is Blogger zeker een optie, bijkomend voordeel is dat een blog eventueel aan je Google account wordt gekoppeld.

WordPress

WordPress

www.wordpress.com

Een concurrent van Blogger is het populaire WordPress.com. WordPress is van het bedrijf Automattic dat een downloadbare versie van WordPress biedt maar ook een gehoste versie zoals Blogger. Zodoende maak je eenvoudig een blog op een wordpress.com adres. Tegen betaling zijn er ook diverse functionaliteiten aan te schaffen.

WaarBenJij.Nu

WaarBenJij

www.waarbenjij.nu

WaarBenJij is een online reiscommunity bedoeld voor iedereen die op reis of stage in het buitelandland de mogelijkheid te geven om contact te houden met het thuisfront.

Shareyourstory.nl

Shareyourstory

www.shareyourstory.nl

Shareyourstory is een alternatief voor het hierboven genoemde WaarBenJij.nu en richt zich ook op reisverslagen. Na registratie heb je een eigen gratis weblog waar je al je reisverhalen op kwijt kunt. Een blog kan qua kleuren aangepast worden naar eigen wens.

Tumblr

Tumblr

www.tumblr.com

Shareyourstory is een alternatief voor het hierboven genoemde WaarBenJij.nu en richt zich ook op reisverslagen. Na registratie heb je een eigen gratis weblog waar je al je reisverhalen op kwijt kunt. Een blog kan qua kleuren aangepast worden naar eigen wens.

Twitter

Twitter

www.twitter.com

Twitter is een dienst bedoeld om korte berichten te publiceren ook wel microblogging genoemd. De standaard vraag van Twitter is "What are you doing" ofwel "Waar ben je nu mee bezig?". Als gebruiker kun je tekstberichten van maximaal 140 karakters via onder andere je mobiel, e-mail en via de Twitter website zelf.

Netlog

Netlog

www.netlog.com

Netlog is een sociaal portaal dat zich richt op jongeren met inmiddels meer dan 30 miljoen leden in Europa. Opties zijn hier om een eigen profiel aan te maken met een gastenboek, foto's video's, blog en het lid worden van clans.

MyDiary

MyDiary

www.mydiary.nl

myDiary geeft je de mogelijkheid om je dagboek online te delen met al je vrienden of zelfs met de hele wereld. Je kunt vrijblijvend de dagboeken lezen die andere gebruikers van deze site voor iedereen toegankelijk hebben gezet. Je kunt dan zelf je dagboek bijhouden en de dagboeken van vrienden, die je daar toestemming voor gegeven hebben, lezen. myDiary is ook te bekijken via een pocket pc.

Punt.nl

Punt

www.punt.nl

Bij punt.nl kun je eveneens een gratis weblog starten met o.a. de volgende opties, foto's uploaden, fotoalbum in een aantal smaken, kant en klare layout kiezen, berichten in rubrieken plaatsen, webmailapplicatie met agenda, geen banners, emailalerts instellen, mensen kunnen zich abonneren op je weblog, vriendenlijst aanleggen, muziek of videobestanden uploaden naar je weblog.