Gratis webtools - RSS Tools


Hieronder een overzicht van websites die te maken hebben met RSS feeds of aan kunnen sluiten op je website op het moment dat je zelf over een RSS feed beschikt.

Twitterfeed

Twitterfeed

www.twitterfeed.com

Feed your blog to twitter is de titel van de service Twitterfeed. Als je beschikt over een eigen blog of website met een rss feed is het mogelijk om met behulp van Twitterfeed de titels en omschrijvingen van je nieuwsberichten automatisch te laten plaatsen op een eigen Twitter pagina. Nieuwe items worden geplaatst op basis van GUID of datum.

dlvr.it

Dlvr

www.dlvr.it

Dlvr.it is een vergelijkbare dienst als Twitterfeed, hierboven genoemd. Met de dienst plaats je automatisch berichten op Twitter, Facebook en andere sociale netwerken. Onder andere een optie om berichten automatisch te voorzien van hashtags.

Feedburner RSS statistieken

Dlvr

www.feedburner.com

FeedBurner staat ook vermeld bij de tellers. FeedBurner is een dienst, eigendom van Google dat zich richt op de statistieken van RSS feeds. Via FeedBurner kun je een feed publiceren waarna je een eigen FeedBurner URL krijgt. Vervolgens krijg je statistieken over het aantal lezers / bezoekers van je nieuws feed. Deze statistieken zijn net als bijvoorbeeld Google Analytics te exporteren naar een Excel bestand.

Intersquash

Intersquash

www.intersquash.com

Intersquash is een online tool die je website of blog omtovert naar een geoptimaliseerde versie van je website voor de iPhone en iPhone Touch. Dit gebeurt op basis van je RSS feed, een voorbeeld kun je bekijken met de iPhone versie van WebSonic.nl.

Page2RSS

Page2RSS

www.page2rss.com

Page2RSS geeft een mogelijkheid om feeds te genereren voor websites of pagina's die geen feed hebben. Na het invoeren van een URL wordt er een RSS feed aangemaakt die vervolgens toe te voegen is aan bijvoorbeeld Google Reader. Page2RSS zal om de paar uur controleren of er wijzigingen zijn op de desbetreffende pagina en deze als nieuwsberichten versturen, op deze manier kun je dan een specifieke pagina toch volgen.

FeedOnSite

FeedOnSite

www.feedonsite.com

FeedOnSite werkt op twee manieren, als eerste geeft FeedOnSite als mogelijkheid om RSS feeds van andere websites in HTML code te plaatsen op je eigen websites. Hierbij de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe je wilt dat deze headlines eruit zien, registratie is wel vereist. De andere kant van het verhaal is dat je je eigen RSS feed kan promoten via FeedOnSite door een button te plaatsen die linkt naar FeedOnSite. Vervolgens kunnen gebruikers dan weer jou headlines plaatsen op hun eigen website of blog.

RSS Feed Validator

RSS Feed Validator

www.feedvalidator.org

Een validator gericht op je RSS Feed zoals deze er ook is voor HTML en CSS bestanden, echter deze is niet van het W3C maar doet hetzelfde, het checken of je Feed correct is.

Feedrinse

Feedrinse

www.feedrinse.com

Feedrinse is een online dienst die de mogelijkheid biedt om meerdere RSS feeds samen te voegen tot 1 grote superfeed / channel. Het is hier wel vereist om te registreren.