Gratis webtools - Sociale netwerken


Een overzicht met gratis sociale netwerken waar je terecht kunt om informatie over jezelf te delen en contact kunt leggen met andere bekende en onbekende gebruikers.

Google Plus

Google+

www.plus.google.com

Google+ is het sociale netwerk van Google en ligt eigenlijk als een soort laag over alle producten van het bedrijf heen. Het werkt vergelijkbaar met Facebook. Speerpunten zijn de Kringen en Hangouts en het handige is dat je middels de navigatiebalk, ongeacht welk product van Google je open hebt staan (zoals Gmail, Google Docs, Google Agenda, etc.) een update kunt plaatsen of kunt reageren op eerder geplaatste berichten.

Facebook

Facebook

www.facebook.com

Facebook is op het moment van schrijven het grootste en bekendste sociale netwerk ter wereld en laat concurrentie ver achter zich. Je kunt hier zowel een profiel maken voor jezelf als een uitgebreide pagina voor een bedrijf. Je deelt berichten, foto's en video's en breid eventueel het netwerk uit qua functionaliteit middels applicaties gemaakt door derden.

Bebo

Bebo

www.bebo.com

Bebo is eveneens een vriendennetwerk maar op het moment van schrijven met name groot in het buitenland, in het Verenigd Koninkrijk. Bebo is vergelijkbaar met eerder Hyves en is ook in het Nederlands beschikbaar. Bebo is een onderdeel van het Amerikaanse AOL.

MySpace

MySpace

www.myspace.com

MySpace behoorde ooit tot de meest populaire sociale netwerken ter wereld. Tegenwoordig is het netwerk minder populair en richt het zich op muziek.

orkut

Orkut

www.orkut.com

Orkut is een vriendennetwerk / sociaal netwerk van Google vergelijkbaar met Hyves. Voor het aanmelden bij Orkut heb je een Google account nodig, daarna heb je de beschikking over een eigen startpagina met updates van vrienden en de mogelijkheid om foto's en video's te uploaden. Op de startpagina ook een dagelijkse "Voorspelling voor vandaag:". Orkut is vernoemd naar degene die het netwerk ontworpen heeft, Orkut Buyukkokten.

Kindertent

Kindertent

www.kindertent.nl

Kindertent.nl is echt gericht op kinderen, Kindertent is een plek op internet waar kinderen met elkaar in contact kunnen komen. Ieder kind kan zich kosteloos aanmelden op de website van Kindertent. Vervolgens kunnen leden erg gemakkelijk een eigen website (profiel) maken. Een eigen website maken omvat onderdelen als teksten schrijven, afbeeldingen zoeken, zelf animaties maken, een poll, gastenboek en nog veel meer.