Gratis webtools - Content Tools


Gratis Inhoud die je op je site kan plaatsen, elke hieronder genoemde website levert een code die je moet invoegen in de broncode van je website waarna de desbetreffende inhoud word getoond en altijd up to date is. Bij elke aanbieder staat een demo.

ReadSpeaker

ReadSpeaker

www.readspeaker.com

ReadSpeaker is een tool die al langere tijd bestaat en functionaliteit toevoegd aan een website zodat tekst voorgelezen kan worden. Het gebruik van de tool is geheel gratis en de implementatie is eenvoudig door simpelweg een aantal codes te plaatsen. Tegen betaling kan deze functionaliteit ook beschikbaar gemaakt worden op mobiele apparaten.

disposableWebPage

Facebook Social Plugins

developers.facebook.com/plugins

Facebook biedt diverse mogelijkheden voor het plaatsen van plugins op je website waarbij de 'Like' button de meest belangrijkste is. Gebruikers van Facebook kunnen zodoende eenvoudig een artikel waarderen. Een andere plugin is bijvoorbeeld de comments box om de mogelijkheid te bieden om reacties te plaatsen. Naast de net genoemde plugins zijn er meer plugins beschikbaar die eenvoudig zijn te plaatsen.

Nu.nl

Buienradar

gratisweerdata.buienradar.nl

Zoals de naam al zegt kun je eenvoudig een kaart van Buienradar.nl insluiten op je website. Dit kunnen radarbeelden zijn mmaar er is ook de optie om algemene informatie over het weer toe te voegen evenals een optie om verkeersinformatie in te sluiten.

ANWB

ANWB Routeplanner

www.anwb.nl

De ANWB biedt webmasters de mogelijkheid om een gratis routeplanner te plaatsen op een website of blog. Hier de keus uit verschillende varianten. De routeplanners zijn ook in verschillende formaten beschikbaar. Klik op de link onder een kaart voor de code.

AddToAny

AddToAny

www.addtoany.com

Er zijn diverse websites die een gratis 'delen' button aanbieden die op een website onder artikelen geplaatst kan worden. AddToAny biedt ook een dergelijke button aan. De button geeft bezoekers de mogelijkheid om een artikel snel te delen en te plaatsen op een sociaal netwerk. Verder ook een optie om een link toe te voegen naar bijvoorbeeld Gmail en daarnaast nog een tell-a-friend optie plus de mogelijkheid voor de bezoeker om de pagina toe te voegen aan de favorieten.

AddThis

AddThis

www.addthis.com

Er zijn diverse websites die een gratis 'delen' button aanbieden die je op je website onder artikelen kunt plaatsen. Net als Lockerz hierboven biedt ook AddThis een 'delen' knop en een Feed knop aan. De delen knop is compact en biedt een aantal standaard diensten aan voor je bezoekers waarmee ze het bewuste artikel op je website kunnen delen.

ShareThis

ShareThis

www.sharethis.com

De derde website die een gratis 'delen' button aanbied is ShareThis. De button kun je eveneens onder je artikelen of nieuwsberichten plaatsen waarmee je bezoekers de mogelijkheid geeft om het bewuste bericht te delen. Na het klikken op de knop opent een venstertje met alle opties, onder andere hierin ook een tell-a-friend en een blogoptie.

PollDaddy

PollDaddy

www.polldaddy.com

Via de website PollDaddy.com is het mogelijk om snel en gratis een Poll aan te maken. Met een Poll kun je snel je bezoekers een vraag voorleggen waar dan op te antwoorden is. De resultaten van de Poll is dan terug te binnen de Poll zelf. Het plaatsen van de Poll op je website gaat eenvoudig met HTML code. Voor de opmaak van de Poll heb je de keuze uit een aantal standaard templates maar kun je zelf ook CSS eraan hangen. Daarnaast beschik je binnen het Account over statistieken en de mogelijkheid dit te printen.

Microsoft Translator

Microsoft Translator

www.microsofttranslator.com

Microsoft heeft zijn eigen vertaalservice met Microsoft Translator Widget. Met de widget is het mogelijk om eenvoudig een website te laten vertalen door je buitenlandse bezoekers. De widget kan qua kleur aangepast worden evenals de breedte kan worden ingesteld.

Timerime

TimeRime

www.timerime.com

Via TimeRime.com is het mogelijk om gratis tijdlijnen aan te maken, deze tijdlijnen kunnen betrekking hebben op alles dat in relatie kan worden gebracht tot tijd.

Deze tijdlijnen kunnen gevuld worden met tekst, afbeeldingen, geluiden en video's van YouTube en kunnen gaan over een eigen gewenst onderwerp. De tijdlijn kan dan vervolgens geplaatst worden in een van de standaard categorieŽn, ook is er de mogelijkheid om in te stellen of een tijdlijn openbaar of prive is.

Bij het plaatsen van een gebeurtenis kan er gekozen worden voor een begindatum en een einddatum met daaronder een korte introductie en een lange omschrijving. Gebruikers kunnen reacties plaatsen bij een gebeurtenis. Het registreren is geheel gratis.

KNMI

KNMI

www.knmi.nl

Met het KNMI plaats je een afbeelding op je website met een weerverwachting voor het huidige dagdeel. Je ziet tekst plus het aantal graden, windrichting en de windkracht.

LinkWithin

LinkWithin

www.linkwithin.com

LinkWithin is een widget die je op je website plaatst onder artikelen, bijvoorbeeld handig voor blogs. Na het plaatsen toont de widget gerelateerde berichten van je website eventueel met thumbnails. De tekst die standaard boven de gerelateerde berichten wordt geplaatst kun je aanpassen naar het Nederlands.

Print Friendly

Print Friendly

www.printfriendly.com

Print Friendly is een website die de mogelijkheid geeft om een printvriendelijke pagina te maken. Je plaatst een button, een bezoeker klikt hierop en er wordt een printvriendelijke pagina gegenereerd. Als bezoeker heb je dan de optie om naast het printen de pagina op te slaan als PDF bestand, te mailen en op Twitter te plaatsen.

intensedebate

Disqus

www.disqus.com

Disqus is een online service waarmee je eenvoudig een commentsysteem kunt toevoegen aan je eigen website of blog. Op deze manier kun je per pagina een uniek comment veld plaatsen zodat je bezoekers per pagina een reactie kunnen achterlaten.

intensedebate

IntenseDebate

www.intensedebate.com

IntenseDebate is eveneens een online service waarmee je eenvoudig een commentsysteem kunt toevoegen aan je eigen website. Op deze manier kun je per pagina een uniek comment veld plaatsen. Bij de comments zit verder ook een RSS feed en de optie voor bezoekers om een YouTube video, Poll of een emoticon toe te voegen.

Web2PDF

Web2PDF

www.pdfonline.com

Met Web2PDF heb je de mogelijkheid om snel een button op je website toe te voegen. Bezoekers kunnen vervolgens door op deze button te klikken snel een PDF genereren van de desbetreffende pagina. Om hiervan gebruik te kunnen maken is een eenmalige registratie verplicht, daarna beschik je tevens over statistieken. Zo kun je terugzien hoe vaak welke pagina's werden omgezet naar een PDF bestand.

PDFmyURL

PDFmyURL

www.pdfmyurl.com

Een alternatieve website om PDF bestanden mee te maken is PDFmyURL.com. Op de homepage kun je een gewenste url invullen en na een druk op de knop kun je de PDF downloaden. Echter daarnaast is er de mogelijkheid om een button op je website te plaatsen zodat bezoekers snel een PDF kunnen maken van je pagina's. Door bepaalde parameters aan de url toe te voegen kun je diverse eigenschappen van de PDF wijzigen, een lijst met opties vind je onder 'Advanced options' op de homepage.