Google Doodles - George Ferris | WebSonic

Google Doodle: George Ferris

Het bovenstaande logo werd gemaakt ter ere van George Ferris, een ingenieur die vooral bekend is geworden vanwege het uitvinden van het reuzenrad in 1893. Het gaat in dit geval om een gecombineerd logo want de doodle werd ook geplaatst voor Valentijnsdag.

In de doodle is een pretpark te zien, aan de linkerkant staat een achterbaan met enkele kraampjes ervoor en aan de rechterkant onder meer een draaimolen, kraampjes en een vrije val-attractie. Maar de belangrijkste attracties van het logo staan in het midden, een rood reuzenrad en een geel reuzenrad. Het is de bedoeling dat je op de knop met het hartje klikt. Na het klikken op de knop zal zowel het rode reuzenrad als het gele reuzenrad snel gaan ronddraaien en verschijnen er plaatjes van twee willekeurige dieren in beeld.

Het zal dan altijd om een match gaan zoals bijvoorbeeld een paard en een tijger (met een beetje fantasie kan dit gewoon :-)), een aap en een olifant, een inktvis en een beer of een konijn en een schildpad. Daarna komt er een afbeelding in beeld waarin te zien is hoe gezellig de dieren het met z'n tweeŽn hebben, althans in de meeste gevallen is dat zo. Alleen de vos heeft geen echte match, de vos zit liever alleen op de bank voor de televisie.

Het logo werkt net als eerdere interactieve logo's niet in browser Internet Explorer 7 en 8 maar wel in Internet Explorer 9, 10, Google Chrome, Firefox, Safari en in browser Opera.

Valentijnsdag

Alle andere logo's geplaatst in het teken van Valentijnsdag bekijk je hier.